Γραφεία:Κνωσού 15, Ηράκλειο
Τηλέφωνο:2810 284040

Μεταλλικά κτίρια και σύμμεικτα

Μεταλλικά κτίρια για κατοικία, βιομηχανικούς, εμπορικούς σκοπούς και ξενοδοχεία

Επαγγελματικά κτίρια

Τα μεταλλικά κτίρια έχουν ήδη καθιερωθεί στις συχγρονες κατασκευές. Βασικά πλεονεκτήματα τους είναι η σταθερή και αντισεισμική δομή, ακόμα και με ελάχιστες η καθόλου κολώνες στο μέσο του κτιρίου, όπως επίσης και η γρήγορη και οικονομική ανέγερση ειδικά αν χρησιμοποιηθούν ειδικά πάνελ για την κάλυψη.

Η μεταλλική κατασκευή λοιπόν αποτελεί μονόδρομο για περιπτώσεις όπως βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες, γήπεδα κλπ, εφόσον είναι περισσότερο πρακτικά και το κόστος είναι πολύ μικρότερο.

Η επένδυση λαμαρίνας μειώνει ακόμα περισσότερο την τιμή του κτιρίου μειώνοντας όμως παράλληλα και την ποιότητα της μόνωσης. Αποτελέι όμως καλή και οικονομική λύση για αρκετές περιπτώσεις.

Κατοικία

Εκτός από επαγγελματική χρήση, τα μεταλλικά κτίρια καθιερώνονται όλο και περισσότερο ως χώροι κατοικίας αλλά και για κατασκευές ξενοδοχείων. Τα υλικά και οι τρόποι δόμησης εξελλισονται συνέχεια και οι μεταλλικές κατοικίες πλεονεκτούν και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο.

Μπορεί να γίνει είτε ξηρά δόμηση με ινοσανίδες ή πάνελ, είτε κανονικό χτίσιμο στον μεταλλικό σκελετό. Η ξηρά δόμηση είναι πιο οικονομική και χρησιμοποιείται κατα κόρον σε ξενοδοχεία, ενώ ο συνδιασμός μεταλλικού σκελετού, τούβλα και θερμομόνωσης είναι η ποιοτικότερη λύση από όλους τους τρόπους δόμησης.

Στα εξελιγμένα μέρη στο εξωτερικό που υπάρχει σεισμικότητα όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία εδώ και πολλά χρόνια οι μεταλλικές πολυκατικίες και ουρανοξύστες έχουν αντικαταστήσει τα τσιμεντένια κτίρια.